اولین رویداد «شکوفا: زنان، مالکیت فکری و زیستبوم نوآوری» در حوزه آب، برق و انرژی(روز دوم) - اولین رویداد «شکوفا: زنان، مالکیت فکری و زیستبوم نوآوری» در حوزه آب، برق و انرژی(روز دوم) - پورتال توانمند سازی
اولین رویداد «شکوفا: زنان، مالکیت فکری و زیستبوم نوآوری» در حوزه آب، برق و انرژی(روز دوم)
صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، اولین رویداد شکوفا (زنان، مالکیت فکری، زیست بوم نوآوری) را در روزهای 14 و 15 دی 99 برگزار کرد.
اولین رویداد از سلسله رویدادهای شکوفا، در حوزه آب، برق و انرژی و با همکاری پژوهشگاه نیرو طی روزهای 14 و 15 دی ماه 99 به صورت مجازی و با حضور 500 نفر طی دو روز برگزار شد. روز دوم این رویداد با ارائه خانم دکتر فریزاده مدیرعامل شتاب-دهنده و مرکز نوآوری «مانا» آغاز شد و طی بازدید مجازی از این مرکز نوآوری، خدمات و امکانات این شتابدهنده برای زنان معرفی شد.
در ادامه برنامه، آقای مهندس نوتاش (مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی) خدمات صندوق را به طور کامل تشریح کردند و به سوالات شرکتکنندگان در رویداد در زمینه خدمات صندوق پاسخ دادند.
جذب سرمایه و شناسایی استارتآپهای سرمایهپذیر زنان از دیگر اهداف این رویداد بود که به صورت جداگانه فراخوان دیگری منتشر شد و طی آن 7 استارتآپ مرتبط برای ارائه در دوشنبه استارتاپی انتخاب شد و طرحهای خود برای جذب سرمایه را به سرمایهگذاران ارائه کردند.
در بعدازظهر این رویداد خانم Tamara Nanayakara (مشاور شرکتهای کوچک و متوسط در سازمان جهانی مالکیت فکری) در نشست بینالمللی «نقش زنان در مدیریت مالکیت فکری با رویکرد تجاریسازی محصولات فناورانه»، به طور کامل نقش مالکیت فکری در موفقیت و تجاریسازی محصولات را تبیین کردند. در ادامه خانم مهندس بذرافشان (کارشناس توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی) ضمن جمعبندی نشستهای برگزارشده در رویداد، با هدف آشنایی بیشتر شرکتها، استارتآپهای بینالمللی حوزه آب، برق و انرژی را معرفی کردند.
به منظور انتقال تجربیات و بیان چالشها و کمک به مخاطبان در بهبود مسیر توسعه کسبوکار خود، از ۷ شرکت دانشبنیان و فناور دعوت شد تا علاوه بر معرفی شرکت و محصولات خود، تجربیات مثبت و منفی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و چالشها و مشکلات خود را بیان کنند. در این نشست دو نفر از مسئولان دولتی (آقای مهندس نوتاش (مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی) و آقای دکتر سیاحی (مدیر کل دفتر تحقیق و توسعه فناوری و ارتباط با صنعت آب و آبفای وزارت نیرو)) حضور داشتند تا علاوه بر شنیدن مشکلات، راهحلهایی به شرکتها ارائه دهند.
اختتامیه این رویداد با حضور آقای دکتر ملکیفر (معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی)، خانم دکتر شاوردی (مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی)، آقای دکتر خیاطیان (سرپرست مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان)، خانم دکتر نظری (مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده) و خانم دکتر رفیعی (رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس) برگزار شد.
دکتر شاوردی در سخنرانی خود اظهار داشتند: بعد از انتشار فراخوان، 47 طرح در حوزه مدیریت مصرف در حوزه برق، آب و انرژی دریافت کردیم و با برگزاری 5 جلسه داوری با حضور بیش از 10 داور از صندوق نوآوری و شکوفایی و پژوهشگاه نیرو، 10 طرح به عنوان طرحهای برگزیده شناسایی شدند که در روز اول در حاشیه مراسم در قالب نمایشگاهی توانمندیهای خود را معرفی کردند.
دکتر خیاطیان سرپرست مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان، نیز بر نقش زیستبوم نوآوری در تقویت جایگاه زنان و نقشآفرینی بیشتر آنها در اقتصاد دانشبنیان تأکید کردند و گفتند: سیاستهای اجراشده در حوزه دانشبنیان و آموزش عالی و حوزه مدیریتی نشان میدهد که جمهوری اسلامی توانسته سیاستهای خوبی را برای توسعه این زیستبوم رقم بزند. وی در ادامه سخنرانی خود، به میزان اشتغال زنان در صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کردند و در پایان پیشنهاد راهاندازی شبکهای از مدیران زن در شرکتهای دانشبنیان را مطرح کردند.
در ادامه، دکتر نظری مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده، بر استفاده از ظرفیت زنان در مدیریت مصرف بهینه آب تأکید کردند: نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند و بزرگترین جامعه متأثر از کمبود آب نیز، زنان هستند که از طریق آنها این کمبود به خانواده تسری پیدا میکند. وی در پایان متذکر شد که استفاده از فناوریهای نوآورانه و نوین در زمینه مدیریت آب منطبق بر یک فرمول واحد نیست، زیرا تفاوت فرهنگی و اجتماعی و خرده فرهنگها در کشور بسیار است و باید در برنامهریزی، تفاوت مناطق مختلف و خرده فرهنگها را در نظر بگیریم.
در ادامه این رویداد نیز دکتر رفیعی، رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی بر استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان تأکید کردند و گفتند: یکی از روزنههای مهمی که میتواند مشکلات کشور را حل کند استفاده از ظرفیت دانشبنیانها است. ما همواره کشوری بودیم که در آماج تحریم و مسائل و مشکلات مختلف قرار داشتیم و تکیه بر استعدادهای خوب، خلاق و نیروی انسانی با انگیزه است که ما را از این تنگنا خارج میکند. در عرصههای مختلف هرچه قدر از این ظرفیت غافل شویم به همان انداره دچار ضرر خواهیم شد.
در انتهای رویداد و در آیین اختتامیه اولین رویداد «شکوفا»، از 10 طرح برگزیده تقدیر شد و سه شرکت مهندسی کاشفان نیلفام با طرح «پکیج نوین تصفیه فاضلاب»، شرکت پویا ژن آزما با طرح «سیستم تصفیه آب و پسابهای صنعتی به روش بیولوژی» و شرکت سیماالکتروطب با طرح «سیستم کاهش و مدیریت مصرف روشنایی» به ترتیب مقامهای اول تا سوم این رویداد را کسب کردند. همچنین شرکتهای «ویستا صنعت زیست کیا»، «شرکت فنی و مهندسی رایان آروین الگوریتم»، «اطمینان سازه»، «رسانامهر»، «فناوران گیاه گستر کیمیا»، «آتیه حکمت آبتین» و «شرکت فنون آردا سبز» از جمله برگزیدههای این رویداد هستند.